ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ – ΜΕΛΕΤΕΣ

Ένα από τα σημαντικότερα αντικείμενα της εταιρείας μας από την ίδρυσή της έως σήμερα είναι η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Η σωστή μελέτη όλων των παραμέτρων ενός έργου παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό της κατοικίας ή της επιχείρησής σας.

Η PARTNERS Esco, σεβόμενη πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε πελάτη, προτείνει σε σας λύσεις έξυπνες και πρακτικές, απόλυτα εναρμονισμένες με το φυσικό περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπ’ όψη μας κατά τη σύνταξη της μελέτης τις πιο εξελιγμένες τεχνικές δόμησης και τεχνολογίας υλικών, επιτυγχάνουμε την εξοικονόμηση χρημάτων τόσο στην κατασκευή όσο και στη χρήση. Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες των μελετών που αναλαμβάνει η τεχνική μας εταιρεία είναι οι ακόλουθες:

Αναλαμβάνουμε την Έκδοση Αδειών και τη Μελέτη του επαγγελματικού σας χώρου σε όλη την Ελλάδα, πολύ οικονομικά με απόλυτη διαφάνεια και συνέπεια!

1. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Ο σχεδιασμός των κτιρίων ξεκινάει με την αρχιτεκτονική μελέτη. Το αρχιτεκτονικό σχέδιο πρέπει να ανταποκρίνεται στα όνειρα και στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη και να συμφωνεί με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.) και του Κτιριοδομικού Κανονισμού.
Στη αρχιτεκτονική μελέτη καθορίζονται η κάτοψη, οι διαστάσεις και η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του κτιρίου, ώστε να εκπληρώνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό οι επιθυμίες του πελάτη.
Επίσης καθορίζονται η κατάλληλη θέση και ο προσανατολισμός του κτιρίου μέσα στο οικόπεδο και γίνεται κατάλληλος σχεδιασμός και χωροθέτηση των ανοιγμάτων ανά προσανατολισμό ώστε να επιτευχθεί βέλτιστος ηλιασμός, φυσικός φωτισμός και αερισμός.

2. ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η Έκδοση Αδειών Εγκατάστασης και Λειτουργίας είναι απαραίτητη για κάθε είδους βιοτεχνικό και βιομηχανικό χώρο, καταστήματα, κέντρα εκπαίδευσης, εργαστήρια και αποθήκες τροφίμων.
 Η Partners Esco αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας αδειοδότησης της επιχείρησής σας με τρόπο αποτελεσματικό, γρήγορο και οικονομικό. Η σωστή σειρά των διαδικασιών, η αποφυγή απρόβλεπτων καταστάσεων και ο συνδυασμός της εκτέλεσης των εργασιών και κατάθεσης των δικαιολογητικών στο σωστό χρόνο, μπορεί να συντομεύσει κατά πολύ τις διαδικασίες, να μειώσει τα έξοδα εγκατάστασης και να καταστήσει την επιχείρηση κερδοφόρα..

3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΠΕΑ)

Το ΠΕΑ είναι απαραίτητο για την ενοικίαση ενός χώρου, για τη μεταβίβαση ακινήτου, για ενοικίαση Airbnb και για την ένταξη κατοικιών στο πρόγραμμα Εξοικονομώ. Ο ενεργειακός επιθεωρητής στο ΠΕΑ, καταγράφει την ενεργειακή απόδοση του χώρου σας, κατατάσσει το κτίριο σε μία ενεργειακή κατηγορία (από Α+ έως Η) και εμπεριέχει προτάσεις βελτίωσης και εξοικονόμησης ενέργειας του χώρου σας.

4. ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Αναλαμβάνουμε την μελέτη και την επίβλεψη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κατοικιών και επαγγελματικών χώρων. Στην Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη συμπεριλαμβάνονται οι ενεργειακές μελέτες, οι ηλεκτρικές και οι υδραυλικές μελέτες, οι μελέτες κλιματισμού, θέρμανσης, πυρασφάλειας και εγκατάστασης φωτοβολταϊκού.

5. ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης, αποτελεί πρόσθετη μελέτη, επιπλέον των ήδη απαιτούμενων μελετών που στοιχειοθετούν το φάκελο που υποβάλλεται στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία για την έκδοση οικοδομικής άδειας και αντικαθιστά τη Μελέτη Θερμομόνωσης, δεδομένου ότι οι υπολογισμοί για τον έλεγχο της θερμομονωτικής επάρκειας του κτιριακού κελύφους περιλαμβάνονται στη Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης.

6. ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η μελέτη πυροπροστασίας και ο έλεγχος ανά τακτά χρονικά διαστήματα της καλής λειτουργίας των μέσων πυρόσβεσης αποτελεί νομοθετική υποχρέωση για όλα τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μετά το 1988.
Η μελέτη πυροπροστασίας παρέχει καθοδήγηση και τεχνικές προδιαγραφές σχετικά με τα σταθερά και φορητά μέσα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στο στάδιο σχεδιασμού νέων εγκαταστάσεων ή επεκτάσεων.
Το Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έγγραφα που απαιτούνται για την αδειοδότηση καταστημάτων και εκπαιδευτικών χώρων.
Η Partners Esco αναλαμβάνει τη μελέτη, έκδοση και ανανέωση Πιστοποιητικού Πυρασφάλειας.

7. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ ΔΕΔΔΗΕ (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚO ΣΧΕΔΙO)

Πρόκειται για τον εσωτερικό έλεγχο των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και τον εντοπισμό των δυνητικά επικίνδυνων καταστάσεων, καθώς και η διόρθωση των τελευταίων, αν υπάρχουν. Με την έκδοση του Ηλεκτρολογικού Σχεδίου, αποδεικνύεται ότι ο χώρος σας είναι ασφαλής.

8. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο τεχνικός ασφάλειας είναι το πρόσωπο που συνεργάζεται με τον εργοδότη μιας εταιρίας, ώστε να του παρέχει υποδείξεις και συμβουλές με γραπτό ή προφορικό τρόπο, σε θέματα σχετικά με την υγεία, την ασφάλεια των εργαζομένων και την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

9. ΑΔΕΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Η Partners Esco αναλαμβάνει τη διαδικασία έκδοσης αδειών λειτουργίας πρατηρίου υγρών καυσίμων με ασφάλεια και υψηλή τεχνογνωσία. Μερικές από τις διαδικασίες που διεκπεραιώνονται είναι η γείωση, η έκδοση αδειών λειτουργίας, η ανανέωση των πιστοποιητικών, η αλλαγή επωνυμίας ή δικαιούχου και η ενημέρωση φακέλου εισροών – εκροών.

10. ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΕΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Βάσει νομοθεσίας για τη σύνδεση του ακινήτου με το δίκτυο φυσικού αερίου, απαιτείται μελέτη εγκατάστασης αερίων καυσίμων. Στην Partners Esco συντάσσουμε μελέτες αερίων καυσίμων / φυσικού αερίου λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του ακινήτου σας σε κατανάλωση, σε θέρμανση και ζεστό νερό και σε εξοικονόμηση ενέργειας και χώρου. Επιπλέον, λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις αερισμού, το μέγεθος του χώρου και οι κανόνες πυροπροστασίας.

11. ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΥΝΤΗΡΙΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Η Partners Esco είναι αρμόδια για την έκδοση άδειας λειτουργίας συνεργείων ή πλυντηρίων αυτοκινήτου, για την ανανέωση των απαραίτητων πιστοποιητικών και για την οποιαδήποτε τροποποίηση συνεργείου.

12. ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Η Μελέτη Εκτίμησης του Επαγγελματικού Κινδύνου (ΜΕΕΚ) περιλαμβάνει τον εντοπισμό των κινδύνων για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού, την ιεράρχησή τους και την διατύπωση προτάσεων μείωσής τους. Εμπεριέχει το σύνολο των ενεργειών πληροφόρησης, τεκμηρίωσης και καταγραφής των συνθηκών εργασίας, από τη φάση της απλής περιγραφής της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και τις τελικές φάσεις προσδιορισμού των βλαπτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών σχετικά με την επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία.

Διαβάστε εδώ το φυλλάδιο της Partners Esco για τις Άδειες και τις Μελέτες.

Οι έμπειροι μηχανικοί μας είναι στη διάθεσή σας!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 2511.104075 & 2511.104076.
Επισκεφθείτε τα γραφεία μας: στη Δαγκλή 24 , Καβάλα