• Απαιτεί 90% λιγότερη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη
  • Θερμαίνεται παθητικά, με την αποτελεσματική χρήση του ήλιου, των εσωτερικών πηγών θερμότητας και της ανάκτησης θερμότητας
  • Διατηρεί όλο το χρόνο μία άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις
  • Θερμομόνωση
  • Κουφώματα
  • Μηχανικός Αερισμός
  • Θερμογέφυρες
  • Αεροστεγανότητα

Εκμεταλλευτείτε τα Προγράμματα Εξοικονομώ για να μετατρέψετε κι εσείς το σπίτι σας σε Παθητικό με ελάχιστο κόστος!

Ανεξάρτητα από το κλίμα ή την περιοχή, τα Παθητικά Κτίρια διατηρούν όλο το χρόνο μία άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις. Τα κτίρια θερμαίνονται παθητικά, δηλαδή κάνουν αποτελεσματική χρήση του ήλιου, των εσωτερικών πηγών θερμότητας και της ανάκτησης θερμότητας, με αποτέλεσμα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης να μην είναι απαραίτητα ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το Παθητικό Κτίριο χρησιμοποιεί παθητικές τεχνικές ψύξης, όπως είναι ο σωστός σχεδιασμός σκίασης και νυχτερινού φυσικού αερισμού, προκειμένου να διατηρείται δροσερό. Σε κάθε περίπτωση, τα εξαιρετικής ποιότητας και τεχνολογίας υλικά και ο προσεκτικός σχεδιασμός εγγυώνται ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν όλο το χρόνο, σε σταθερά και ευχάριστα για τους ένοικους – χρήστες επίπεδα.

Οι 5 Βασικές Αρχές του Παθητικού Κτιρίου

Ένα σωστά μονωμένο κτιριακό κέλυφος διατηρεί, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μέσα στο κτίριο τη ζέστη, ενώ το καλοκαίρι την εμποδίζει να εισέλθει μέσα σε αυτό.

Τα σωστά σχεδιασμένα, μονωμένα και τοποθετημένα κουφώματα συμμετέχουν στη βέλτιστη αξιοποίηση των ηλιακών κερδών.

Τα συστήματα αερισμού των Παθητικών Κτιρίων παρέχουν καθαρό αέρα, απαλλαγμένο από γύρη και σκόνη, με μέγιστη ενεργειακή απόδοση μέσω της ανάκτησης θερμότητας και με έλεγχο της υγρασίας.

Τα Παθητικά Κτίρια είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να αποφεύγονται οι διαρροές αέρα στο κτιριακό κέλυφος με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση και να εμποδίζεται η εμφάνιση ρευμάτων αέρα και φθορών από την υγρασία.

Η ελαχιστοποίηση θερμογεφυρών και ασθενών σημείων στο κτιριακό κέλυφος, συνεισφέρει στη δημιουργία ευχάριστης και σταθερής θερμοκρασίας, ενώ εξαλείφει τις φθορές από την υγρασία και αυξάνει την ενεργειακή απόδοση.

Η σκίαση, ο νυχτερινός φυσικός αερισμός, η ελαφρά γεωθερμία αέρα και ο σωστός σχεδιασμός της θερμικής μάζας συντελούν στην καλύτερη απόδοση των παθητικών κτιρίων στα μεσογειακά κλίματα!

Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα:
2511-104.075, 2511-104.076, 2510-220.831
web: www.partners.com.gr
info@partners.com.gr

Επισκεφθείτε τα γραφεία μας:
Δαγκλή 24 (έναντι Εργατικού Κέντρου)
Τ.Κ. 65403, Καβάλα