Το φθινόπωρο η ανακοίνωση του προγράμματος «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις»

  Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής της ΝΔ του νομού Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός από τη Γ.Γ. Ενέργειας κα Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

  Το «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» που περιμένουμε το φθινόπωρο, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

  Έπειτα από την υλοποίηση της πρότασης του κ. Κωτσού μερικές ημέρες νωρίτερα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» κατά 94% και την ένταξη όλων των επιλαχόντων, ο κ. Κωτσός επικοινώνησε με την κα. Σδούκου προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις».

  Όσον αφορά το «Εξοικονομώ 2021», ο προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 591,7 εκατ. ευρώ και πλέον ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ως καταρχήν επιλέξιμοι και οι 47.433 επιλαχόντες, φτάνοντας έτσι οι συνολικοί δικαιούχοι τα 87.578 νοικοκυριά.

  Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η ενεργειακή κρίση άρχισε να κάνει τις πρώτες εμφανίσεις στους πολίτες μας, έχει υλοποιήσει αλλεπάλληλες παρεμβάσεις προκειμένου να στηριχθούν αποτελεσματικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

  Ειδικότερα, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής είχε σημειώσει στην κα. Σδούκου πως είναι χρέος μας να δείξουμε την έμπρακτη στήριξή μας σε όλους τους πολίτες μας κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης και της κρίσης ακρίβειας τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Έτσι για την επίτευξη του ανωτέρου, ο κ. Κωτσός είχε προτείνει την αναζήτηση από το οικονομικό επιτελείο των απαραίτητων κονδυλίων, προκειμένου να επιτευχθεί η ένταξη όλων των δικαιούχων κατοικιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης.

  Όσον αφορά το «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου ενημέρωσε τον κ. Κωτσό ότι δρομολογείται, έτσι ώστε να ανακοινωθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Το πρόγραμμα θα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και υπολογίζεται ότι ο προϋπολογισμός του θα ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ.

Η δήλωση του κ. Κοτσού:

«Η αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος εξοικονομώ κατά 591,7 εκατ. ευρώ είναι μία γενναία απάντηση της κυβέρνησης μας απέναντι στην ενεργειακή κρίση που μας καταδιώκει τους τελευταίους μήνες. Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες.

Το μεγάλο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα οδήγησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μεριμνήσει έτσι ώστε να ενταχθούν οι 47.433 επιλαχόντες ως καταρχήν επιλέξιμοι. Η κυβέρνηση μας συνεχίζει με συνεχείς παρεμβάσεις να στηρίζει τα νοικοκυριά και συνεχίζουμε και στη στήριξη των επιχειρήσεων όπως ενημερώθηκα από την κα. Σδούκου, καθώς είναι υπό επεξεργασία το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις» το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί το φθινόπωρο με προϋπολογισμό περισσότερο από 400 εκ. Ευρώ. Προχωράμε δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις και ανακουφίζοντας πολίτες και επιχειρήσεις από την ενεργειακή κρίση και από την κρίση ακρίβειας που αντιμετωπίζουν».

Πηγή: larissapress.gr