«Εξοικονομώ 2021»: Νέα προθεσμία για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου

Επιπλέον 40 μέρες προθεσμία δίνεται από το ΥΠΕΝ για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου των πρώτων επιλέξιμων αιτήσεων του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Έναν μήνα μετά τη λήξη της προηγούμενης προθεσμίας, ενημερώθηκε και η ιστοσελίδα του «Εξοικονομώ 2021» για τη νέα προθεσμία στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου. Για την τελική ημερομηνία απομένουν μόλις 13 μέρες.

Δείτε τη σχετική ενημέρωση για την προθεσμία στην Ηλεκτρονική Ταυτότητα:

Υπενθυμίζεται ότι η 7η Σεπτεμβρίου παρήλθε, χωρίς να υπάρχει καμία σχετική επίσημη ενημέρωση για αλλαγή της προθεσμίας. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση του Υπουργού ΥΠΕΝ ο οποίος προανήγγειλε την αύξηση των κονδυλίων και την ένταξη των επιλαχόντων στο πρόγραμμα. Έτσι, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα τροποποίηση του «Εξοικονομώ 2021», με μια σειρά αλλαγών, με χαρακτηριστική αυτή της αύξησης της προθεσμίας υποβολής ΗΤΚ για της καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις από 110 σε 150 μέρες.

Η νέα αυτή χρονική διάρκεια για την υποβολή της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου συμπεριλήφθηκε και στην τελευταία ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, με αφορμή την «αναβάθμιση» σε καταρχήν επιλέξιμες (προς Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου (ΗΤΚ) ή προς Έλεγχο) για τις αρχικά επιλαχούσες αιτήσεις Μονοκατοικιών/Μεμονωμένων διαμερισμάτων.

Μοιραία, η επισημοποίηση της τροποποίησης με τη δημοσίευση του ΦΕΚ και η αντίστοιχη 4η τροποποίηση του οδηγού, συμπαρέσυρε και την προθεσμία υποβολής της ΗΤΚ για τις πρώτες καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις, μεταθέτοντας την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της από την 07η Σεπτεμβρίου στην 17η Οκτωβρίου.

Πηγή: b2green.gr