Εξοικονομώ: Επίσημη έναρξη διαδικασίας κλήρωσης ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ

Σε συνέχεια της πολυαναμενόμενης τροποποίησης του οδηγού του προγράμματος “Εξοικονομώ 2021” την προηγούμενη εβδομάδα, ενεργοποιείται επίσημα η διαδικασία κλήρωσης των ενεργειακών επιθεωρητών.

Η μεγάλη καθυστέρηση έναρξης της διαδικασίας είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης των έργων με προφανείς συνέπειες. Υπενθυμίζουμε πως αν και στις αρχές Μαΐου, το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε πως καταργείται η υποχρέωση της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου εντός της προθεσμίας 6 μηνών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής, η απουσία επίσημης τροποποίησης του οδηγού ουσιαστικά φρέναρε και τη διαδικασία της κλήρωσης του δεύτερου ενεργειακού επιθεωρητή, ο οποίος, δε θα μπορούσε να αποκρύψει τη μη επίτευξη της τμηματικής ολοκλήρωσης του έργου, η οποία τυπικά, λόγω της έλλειψης τροποποίησης, θα οδηγούσε σε απένταξη!

Πλέον, πέρα από τη διόρθωση αυτή, με τη νέα τροποποίηση του οδηγού, άλλαξαν μεταξύ άλλων και οι διατάξεις που αφορούν στην κλήρωση του δεύτερου ενεργειακού επιθεωρητή για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ, εναρμονίζοντας τη διαδικασία με τις αντίστοιχες αποφάσεις του ΤΕΕ με τις οποίες καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες της κλήρωσης των ενεργειακών επιθεωρητών για την έκδοση του Β’ ΠΕΑ.

Έτσι, φτάσαμε στη σημερινή ημέρα, όπου και επισημοποιήθηκε η έναρξη της διαδικασίας κλήρωσης των ενεργειακών επιθεωρητών που έχουν εγγραφεί στο Ειδικό Μητρώο Κληρωτών Ενεργειακών Επιθεωρητών Προγραμμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΜΚΕΕΠΕΕ).


Διαβάστε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση:

Ενεργοποίηση κατάστασης 7 Αίτηση σε Υλοποίηση Εργασιών για μονοκατοικίες και μεμονομένα διαμερίσματα

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα μετάβασης των αιτήσεων μονοκατοικιών και μεμονομένων διαμερισμάτων σε κατάσταση 7 Αίτηση σε Υλοποίηση Εργασιών, από την οποία ο ωφελούμενος μπορεί να αιτηθεί την κλήρωση Β Ενεργειακού Επιθεωρητή.
.
Επισημαίνεται ότι μετά την μετάβαση των αιτήσεων σε κατάσταση 7 δεν θα είναι δυνατή η καταβολή προκαταβολών σε αναδόχους. Η αντιστοιχη δυνατότητα για πολυκατοικίες θα ενεργοποιήθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Πηγή: b2green.gr