Στη Βουλή οι αστοχίες του «Εξοικονομώ 2021» για τους δικαιούχους ειδικών περιπτώσεων

  Για αστοχίες στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» οι οποίες αποτελούν απειλή για τους δικαιούχους ειδικών περιπτώσεων, κάνει λόγο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά στη Βουλή προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

  Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο εντός της ασφυκτικής προθεσμίας των 10ημερών, ζητούνται έγγραφα από τρίτες υπηρεσίες, οι οποίες, εν μέσω Αυγούστου, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.

  Αναδεικνύονται οι αστοχίες που έχουν προκύψει στο «Εξοικονομώ 2021» κυρίως για τις περιπτώσεις οικογενειών πολυτέκνων και ΑμΕΑ και εκφράζεται ταυτόχρονα η  έντονη ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους  ενδιαφερομένους. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σε περίπτωση κατά την οποία μετά το δεκαήμερο εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες δεν γνωρίζουν αν οι αιτήσεις τους θα χάσουν τελικά το χαρακτηρισμό της ειδικής περίπτωσης, δεδομένου ότι στον οδηγό του προγράμματος δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις 10 μέρες προθεσμίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

  Επιπλέον, στο δημοσίευμα επισημαίνονται τα προβλήματα έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου, και ζητείται να δοθεί επιπλέον παράταση, ειδικά για τις ειδικές περιπτώσεις σε συνέχεια της παράτασης που δόθηκε πρόσφατα για την έκδοση της ΗΤΚ στο «Εξοικονομώ 2021».

Πηγή: b2green.gr