ΥΠΕΝ: Επίσημη ανακοίνωση για «Εξοικονομώ στους νέους» και «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη»

Επίσημη ενημέρωση για το πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη», η προδημοσίευση του οποίου θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, την ώρα που το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους» θα βγει τέλος του έτους αφού η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε, πληροφορία που γνωστοποίησε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εργάζεται για να ολοκληρωθούν οι προδιαγραφές του προγράμματος (ποσοστά επιδότησης, συνδυασμός με μπαταρίες, κριτήρια κτλ), αλλά και η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων. Αυτό δεσμεύτηκε δημόσια η κ. Σδούκου στο 5th Athens Investment Forum που διοργανώνουν το ΤΕΕ με την Vertical Solutions.

Όπως έγινε γνωστό, το πρόγραμμα θα φέρει παράλληλα απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης των όρων σύνδεσης με το δίκτυο, για να μειωθεί η ταλαιπωρία των δικαιούχων.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες ενεργειακής απεξάρτησης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει τον πρώτο διαγωνισμό για την εγκατάσταση μεμονωμένου σταθμού αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ, ενώ παράλληλα προωθούνται οι εγκαταστάσεις μονάδων αποθήκευσης που θα συνδέονται με μονάδες παραγωγής ΑΠΕ.

Όπως τόνισε η κ. Σδούκου, τα πρώτα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής φαίνονται ήδη με τις ΑΠΕ να καταγράφουν διείσδυση 44% στην ακαθάριστη κατανάλωση, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η συνολική ισχύς των ΑΠΕ να ξεπεράσει τα 25GW.  

Αναμένουμε, λοιπόν, αν θα… βγει αληθινή η επίσημη ενημέρωση του ΥΠΕΝ για τα προγράμματα «φωτοβολταϊκά στη στέγη» και «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για νέους».

Πηγή: b2green.gr